Rectangle 1

Aantal personen

1 persoon

Bereidingstijd

25 minuten

Allergenen

Melk (inclusief lactose) & Gluten

Niveau

Makkelijk

Ingredienten

100 gram Kipfiletreepjes
100 ml Kookzuivel
200 gram Broccoli
90 gram (Volkoren) Penne
1 blokje Bouillon
1 teen Knoflook
25 gram Parmezaanse kaas
1/2 el Olijfolie
Optioneel Zout en peper

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Stap 1
Laat het bouillonblokje oplossen in wat water en snijd de knoflook fijn.

Stap 2
Verhit 1/2 el olijfolie in een grote pan met deksel op middelhoog vuur.

Stap 3
Bak de kipfiletstukjes in 1-2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Stap 4
Verhip 1/4 el olijfolie in dezelfde pan en fruit de knoflook 1-2 minuten.

Stap 5
Voeg de kipbouillon, de kookzuivel en de penne toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

Stap 6
Kook, afgedekt, 15-17 minuten op laag vuur, of totdat de penne gaar is. Roer af en toe door.

Stap 7
Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Stap 8
Voeg in de laatste 8-10 minuten de broccoli toe en roer door.

Stap 9
Voeg in de laatste 5 minuten de kip weer toe aan de pan en roer door.

Stap 10
Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de Italiaanse kaas door de pasta. Verdeel de pasta over diepen borden en garneer met de overige kaas.

Stap 11
Geniet van jouw eenpansgerecht en bewaar de restjes voor later. Dit gerecht kun je goed bewaren in de koelkast of vriezer.

Terug naar overzicht