
Vis
Frisse zalmsalade 1 persoon | 10 minuten
Bekijk dit recept
1 persoon
25 minuten
Melk (inclusief lactose) & Gluten
Gemiddeld
200 gram | Krieltjes |
---|---|
80 gram | Garnalen |
100 gram | Sperziebonen |
1 | Rode puntpaprika |
90 ml | Kokosmelk |
1/2 zakje | Gele currykruiden |
1 eetlepel | Zonnebloemolie |
1/2 | Ui |
1 teen | Knolfook |
1 | Bouillonblokje |
20 gram | Pinda’s |
Hapjespan of wok met deksel
Meal preppen is Engels voor ‘maaltijd voorbereiden’. Met meal preppen bereid je tegelijkertijd maaltijden voor één of meerdere dagen. Je kookt bijvoorbeeld op zondag voor de hele week. Die maaltijden kun je dan bewaren in de vriezer of koelkast. Handig wanneer je weinig tijd hebt om een gezonde maaltijd te maken. Hier lees je meer over meal preppen.
Stap 1
Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Stap 2
Was de krieltjes en snijd in kwarten.
Stap 3
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
Stap 4
Snijd de rode puntpaprika in halve ringen.
Stap 5
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel.
Stap 6
Bak de knoflook en de garnalen 3 – 4 minuten.
Stap 7
Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
Stap 8
Verhit in dezelfde wok of hapjespan 1/2 el zonnebloemolie. Fruit de ui 1 – 2 minuten.
Stap 9
Voeg 1/2 zakje gele currykruiden toe en bak 30 seconden mee. Voeg de krieltjes, de kokosmelk en 75 ml water toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook.
Stap 10
Kook de krieltjes, afgedekt, 18 – 20 minuten, of tot de krieltjes gaar zijn.
Stap 11
Kook de sperziebonen en rode puntpaprika de laatste 10 minuten mee
Stap 12
Voeg ten slotte de garnalen weer toe aan de pan en verhit het geheel nog 1 minuut. Verdeel de curry met de krieltjes, groenten en de garnalen over de borden. Maak het gerecht eventueel af met de pinda’s.
Geniet direct van jouw eenpansgerecht of laat afkoelen, vries in en bewaar voor later.
Bekijk meer inspiratie voor dit recept op Hellofresh.