
Gemak
Zomer op je bord: 3 frisse en makkelijke gerechten voor warme dagen 1 persoon | 25 minuten
Bekijk dit recept
1 persoon
25 minuten
Melk (inclusief lactose) & Gluten
Gemiddeld
100 gram | Kipfiletreepjes |
---|---|
100 ml | Kookzuivel |
200 gram | Broccoli |
90 gram | (Volkoren) Penne |
1 blokje | Bouillon |
1 teen | Knoflook |
25 gram | Parmezaanse kaas |
1/2 el | Olijfolie |
Optioneel | Zout en peper |
Pan met deksel
Meal preppen is Engels voor ‘maaltijd voorbereiden’. Met meal preppen bereid je tegelijkertijd maaltijden voor één of meerdere dagen. Je kookt bijvoorbeeld op zondag voor de hele week. Die maaltijden kun je dan bewaren in de vriezer of koelkast. Handig wanneer je weinig tijd hebt om een gezonde maaltijd te maken. Hier lees je meer over meal preppen.
Stap 1
Laat het bouillonblokje oplossen in wat water en snijd de knoflook fijn.
Stap 2
Verhit 1/2 el olijfolie in een grote pan met deksel op middelhoog vuur.
Stap 3
Bak de kipfiletstukjes in 1-2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Stap 4
Verhip 1/4 el olijfolie in dezelfde pan en fruit de knoflook 1-2 minuten.
Stap 5
Voeg de kipbouillon, de kookzuivel en de penne toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.
Stap 6
Kook, afgedekt, 15-17 minuten op laag vuur, of totdat de penne gaar is. Roer af en toe door.
Stap 7
Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Stap 8
Voeg in de laatste 8-10 minuten de broccoli toe en roer door.
Stap 9
Voeg in de laatste 5 minuten de kip weer toe aan de pan en roer door.
Stap 10
Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de Italiaanse kaas door de pasta. Verdeel de pasta over diepen borden en garneer met de overige kaas.
Stap 11
Geniet direct van jouw eenpansgerecht of laat afkoelen, vries in en bewaar voor later.