Herfststoofpot met pompoen

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

30 minuten

Allergenen

Gluten

Niveau

Gemiddeld

Ingredienten

1 Kleine flespompoen
1 Winterwortel (plakjes)
1 Rode ui (gesnipperd)
2 Teentjes knoflook (fijn)
400 gram Linzen (uitgelekt)
400 ml Groentebouillon
400 gram Tomatenblokjes
2 tl Gerookte paprikapoeder
1 tl Komijn
2 takjes Tijm
Snufje Zout en peper

Benodigdheden

Pan

Tip: Meal preppen

Meal preppen is Engels voor ‘maaltijd voorbereiden’. Met meal preppen bereid je tegelijkertijd maaltijden voor één of meerdere dagen. Je kookt bijvoorbeeld op zondag voor de hele week. Die maaltijden kun je dan bewaren in de vriezer of koelkast. Handig wanneer je weinig tijd hebt om een gezonde maaltijd te maken. Hier lees je meer over meal preppen.  

Instructies

Stap 1
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. 

Stap 2
Voeg de wortel, pompoen, paprikapoeder en komijn toe. Bak 5 minuten mee. 

Stap 3
Voeg de tomatenblokjes, bouillon en tijm toe. Breng aan de kook. 

Stap 4
Laat het geheel 20 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. 

Stap 5
Voeg de linzen toe en laat nog 5 minuten sudderen. an. 

Stap 6
Breng op smaak met peper en zout. Serveer met volkoren brood of zilvervliesrijst. 

Geniet direct van jouw eenpansgerecht of laat afkoelen, vries in en bewaar voor later. 
Bekijk meer inspiratie voor dit recept op Hellofresh

Dankzij deze eenpansgerechten kun jij beginnen met meal preppen. Toch even geen zin om te koken, maar wel goed eten? Dan krijg je 10% korting op vriesverse maaltijden van Apetito met de kortingscode Tzorg10. Neem snel een kijkje bij alle lekkere diepvriesmaaltijden die Apetito bij jou kan bezorgen. 

Terug naar overzicht